Главна » Съвети при избор на пътуване

Съвети при избор на пътуване

АКО ДЪЛГОТО ПЪТУВАНЕ С АВТОБУС ВИ ПЛАШИ

Вие искате да изберете екскурзия с богата и интересна програма, да се озовете на многобройни отдавна бленувани места, да посетите максимален брой музеи. Но преодоляването на големите разстояния ви досажда, а дългото пътуване с автобус ви довежда изнервени и уморени до мечтаните кътчета от света. Смаяно отбелязвате, че сега мечтаете само за сън и почивка.
Като „капак” на тези негативни емоции екскурзията завършва с нощно пътуване на автобусната седалка, след което вие се нуждаете от време за възстановяване, за да тръгнете отново на работа и да се върнете към всекидневния ритъм на задълженията.
На младежите гореописаното не се случва, но за хората на средна възраст е реалност.
Тъй като не вярваме, че ще харесате съвета да плащате високите цени на луксозните екскурзии по една дестинация или скъпите индивидуални пътувания, изработихме програми, в които по оптимален начин да избегнем тежките транзитни преходи - както денем, така и нощем. Стремежът ни беше да превърнем неизбежното преодоляване на пространството в ново и неочаквано преживяване, което ще помните с такова вълнение, колкото и самото достигане на целта. Практиката ни помогна да усъвършенстваме предлаганите маршрути.

Съветът ни е да изберете някоя са нашите програми с комбиниран транспорт:

Автобус, самолет и круизен кораб

Рим, Барселона и Френска Ривиера с автобус, круиз и самолет
СКАНДИНАВСКИ СТОЛИЦИ И МАГИЯТА НА ФИОРДИТЕ С КРУИЗНИ КОРАБИ И САМОЛЕТ

Автобус и самолет

Швейцария и Лаго Маджоре
ПАРИЖ, ЛОАРА, ШВЕЙЦАРИЯ И ЛАГО МАДЖОРЕ С АВТОБУС И САМОЛЕТ
ИСПАНИЯ И ФРЕНСКА РИВИЕРА С АВТОБУС И САМОЛЕТ
ИСПАНИЯ И ЮЖНА ФРАНЦИЯ С АВТОБУС И САМОЛЕТ ЗА МАЙСКИТЕ ПРАЗНИЦИ

Автобус и кораб /круизен кораб или ферибот/:

Скандинавски столици и магията на фиордите

Опитахме се да преборим умората в началото и края на екскурзиите с удобството на самолетното пътуване, а в сърцето на маршрута да прибавим романтиката на морското пътешествие. Същевременно запазихме изгодната цена на автобусния транспорт. Проверете сами!

АКО НАТОВАРЕНАТА ПРОГРАМА ВИ УМОРЯВА

Резервирали сте екскурзия с посещаване на Виена, Париж и Лондон, но дали Шьонбрун, Лувърът и Британският музей в рамките на 12 дни няма да ви дойдат вповече? Тук не визираме нивото на интелигентност на нашите туристи, а нагласата за мечтаната среща с общочовешките ценности. Ако считате, че натоварената програма на една интензивна екскурзия с много посещения и обиколки ще ви умори и притъпи усещанията, ви СЪВЕТВАМЕ да изберете следните варианти:

1. Изберете някое от кратките пътувания до емблематични дестинации, -които сме изготвили с ясен и конкретен акцент, например:

Предколедна Бавария
Дубровник и Черна Гора за майските празници
Същевременно можете да откриете тези дестинации и като част от по-дълги наши екскурзии. Изборът е ваш.

2. Може да резервирате едноседмични пакети /самолетни билети, трансфери, 7 нощувки с база изхранване/ до избраната от вас -дестинация и на място да изберете и заплатите допълнителните -екскурзии, съобразно нагласата ви за почивка или културен туризъм.

Такива програми са:
Златна Испания в Коста Брава
Златна Испания в Палма де Майорка
Златна Испания в Коста дел Сол
Почивка на Канарските Острови
Тунис почивка
Турция почивки в Анталия, Мармарис и Бодрум

АКО ТЪРСИТЕ НАЙ-НИСКАТА ЦЕНА

За програмите, чийто организатор е Романтик Холидейз, най-ниската цена може да получите, ако резервирате пътуването на „Ранни записвания”. Ранното записване гарантира по-добра организация и затова установена политика на нашата агенция е отстъпка при резервация до определена дата, след която цената се увеличава. Тази стратегия е единствено в интерес на детайлно подготвеното пътуване.
Условието за ранно записване е депозиране на 30 % от основната цена на пакета при подписване на договора за туристическата услуга в посочения като промоционален период. След тази дата пътуване с last minute отстъпка може да се резервира само при отказал се заради непредвидени обстоятелства турист.
Last minute или оферти в последната минута се обявяват за всички чартърни програми и екскурзии, които продаваме като агенти.
ПАРИЖ, ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА, ЖЕНЕВА, ЛАГО МАДЖОРЕ, ВИЕНА – ГРАНД ТУР
НИЦА, МАНТОН И ВЕНЕЦИЯ 2014: КАРНАВАЛИ И ШОПИНГ

АКО ИСКАТЕ ДА ИЗБЕРЕТЕ МЯСТО В АВТОБУСА ИЛИ САМОЛЕТА

Настаняването в автобуса при екскурзионните пътувания става по реда на записване. Колкото по-рано резервирате, толкова по-голяма възможност има да изберете седалка в автобуса.
При автобусния транспорт от „совалков”тип не се гарантира място независимо кога е направена резервацията /става въпрос за транспорта до Кушадасъ и Мармарис за почивките от май до октомври/
При транспорта със самолет: няма гаранция за местата, при чекиране служителката ви информира дали може да изпълни желанието ви.

ДРЕХА ЗА ДУШАТА: КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПЪТУВАНЕ

Съзнателно се насочихме към сравнения, които да са по-близки до жените, отколкото до мъжете. След дълги години наблюдения сме убедени, че женското мнение ярко доминира при решението за екскурзия или почивка.
Изборът на пътуване е като избор на дреха.
Може да бъде много скъп, ексцентричен модел, произведен само в няколко бройки, може да е масов и по-скоро практичен, с „разумна” цена, а може и сами да си измислите и ушиете вашия модел. При всички случаи важат няколко прости правила:
1. За да ви подхожда избраната дреха, трябва да се съобразите с особеностите на вашето тяло. Различните модели стоят по различен начин на различните хора. А пътуването е дреха, но предназначена не за тялото, а за душата. Трябва да сме наясно с нашата душа и нейните нагласи, така, както огледалото ни е запознало с извивките на нашето тяло. Трябва да признаваме и промените, които се случват отвреме навреме – също както напълняваме или отслабваме, така и душата ни капризничи и приема изненадващи понякога форми. /Подсказваме: ако скулптура и живопис не извикват у вас чувство на щастие, че се докосвате до мечтани духовни пространства, не е нужно да марширувате покорно след цветето на екскурзовода в някой от емблематичните световни музеи, включени в почти всяка програма. Изкуството и щастието от допира с него е навсякъде – изберете напосоки ресторантче и опитайте местния специалитет – най-вероятно ще платите горе-долу колкото за музея. Все пак ако изпитвате парещото чувство, че пропускате нещо, което другите ще притежават след излизането си от музея, не се отказвайте от посещението./
2. 50 % намаление на цената на екскурзия или почивка не е реално, защото този туристическият продукт се с ъстои от много компоненти: транспорт, хотел, екскурзоводско обслужване и още няколко други съставки. За да има 50 % отстъпка, трябва всички те вкупом и за определения момент да са намалили чудотворно цената си наполовина, за да може туроператорът да я предложи на клиентите си. Ясно е, че в такива оферти има уловка. Търсете уловката!
3. 50% намаление на цената е напълно възможно за хотелско настаняване. Не се отказвайте от такова, струва си!
4. За сложните организирани пътувания също може да има чувствително намаление, това са така наречените last minute оферти, но не всичко, наречено по този начин, е изгодна сделка. /Прилича на късметлийски ден, когато в магазин за втора употреба намираш неупотребявана дреха от известна и реномирана марка, която отгоре на всичко ти е по мярка!/ Ние обявяваме такива намаления само за пътувания, които са организирани от нас. Обикновено се касае за 2-3 места.
5. Като оставим настрана офертите от типа на „50 % намаление само тук и само сега” : винаги сравнявайте не цифрите, а какво стои зад тях! Не е сериозно да кажете: екскурзия до Париж в тази агенция струва 800 лв, а в другата агенция е 900 лв. По-голямата цифра може да се окаже в пъти по-изгодна от по-малката. Нашият съвет е да предпочетете офертата, където има организирано изхранване и вие го заплащате в цената на пакета. Иначе след приключване на пътуването може да се окажете с големи разходи за храна. Особено ако не познавате добре местата, където отивате. При неограничен бюджет от джобни пари, разбира се, е без значение.
6. Най-изгодно е така нареченото „ранно записване”. Цената е е по-ниска и гарантирана за клиента. За агенцията носи сигурност за набирането на група достатъчно рано, за да бъде организацията навременна и оптимална. Намалената цена определено е неизгодна за туроператора, затова при повечето оферти се изисква пълно плащане, за да бъде компенсирана тази ниска цена. Подчертаваме, че за организираните от нас пътувания изискваме само 30 % при сключване на договора, и доплащане 16 дни преди отпътуване, както е при обикновеното записване.
Може да звучи като клише, но най добре е да ни се доверите, особено ако вече сме пътували заедно и в някаква степен се познаваме. Ще се опитаме да направим най-добрия избор за вас. Ако е в тежък сезон и сме претоварени, рискуваме и да сгрешим, затова е най-добре, ако навреме ни предупредите за вашите намерения. Ще бъдем поласкани и искрено ще се стремим да ви бъдем полезни!


Уеб Дизайн: ПроСтудио