Главна » Оферта на деня » Свети Валентин в Kняжевац – Сръбската Венеция
Свети Валентин в Kняжевац – Сръбската Венеция

Свети Валентин в Kняжевац – Сръбската Венеция

Цена от: 125 лв.
Маршрут: София - Пирот - Княжевац - Темски манастир - София
Продължителност: 2 дни / 1 нощувки
Транспорт: Автобус
16.02.2019 – 17.02.2019 - свободни места само със собствен транспорт


1 ден, събота: София – Пирот – Княжевац
Отпътуване в 08:30 от София за ГКПП Калотина. Пристигане в Пирот. Свободно време за разходка и пазар. Отпътуване за Темски манастир „Св. Георги”, женски православен манастир, много добре поддържан от живеещите там монахини. Манастирът е разположен на левия бряг на река Темщица, край село Темска и е част от Нишката епархия. Потегляне в посока Княжевац с кратка фото-пауза по пътя край водопада Бигар. По желание посещение на църквата Пресвета Богородица в с. Долна Каменица.
Църквата се намира в средата на селището на издигната над левия бряг на река Тимок поляна по стария военен път от Пирот до Видин. Изписана е около 1323 - 1330 г. Построена е като храм във феодалното имение на изпиисания в нея Михаил Шишман или негов близък неуточнен по име български болярин от Видинската област на Царството в края на ХIII началото на ХIV в. След изчезването на останалите постройки след турското нашествие храмът, подобно на известната Боянска църква, става енорийска селска черква. Сега не действа постоянно. Пристигане в Княжевац. Настаняване в хотел Тимок. Пешеходна разходка в гр. Княжевац, града на лозята и качествените вина, интересните традиции и приятелски настроените хора. Княжевац е известен още като „Сръбската Венеция". Колоритният вид на града се дължи на множеството мостове, които свързват бреговете на Свърлишки Тимок и на р. Търговищки Тимок. Княжевчани ги наричат Дървения, Белия, Бетонния и Моста на любовта. Вечеря с неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки и жива музика. Нощувка.

2 ден, неделя: Ниш - София
Закуска. Отпътуване за гр. Ниш. Кратка спирка в с. Малча. По желание посещение на винарна Малча. Срещу допълнително заплащане ще имате възможност да да се насладите на винен тур, а именно дегустирате различни видове вина приготвени по различни начини, използвани през вековете, ще усетите различни винени епохи. С дегустацията на виното можете да опитате и няколко вида сирена. Програмата продължава с потегляне от Ниш. Пешеходна разходка в центъра на града: Площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на Ниш, издигнат през 1936 г.; сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка; Националният театър; Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус; дворецът “Бановина”, построена през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет. Посещение на най-големия търговски център. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в София привечер.


ЦЕНИ:
 • Цена за възрастен в двойна и тройна стая: 125 лв
 • Цена за възрастен в единична стая: 155 лв
 • Цена със собствен транспорт: 100 лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с удобен автобус;
 • Пътни, гранични такси;
 • 1 нощувка със закуска и 1 вечеря с жива музика и веселба по сръбски, напитки без лимит в хотел Тимок;
 • Медицинска застрахова на ЗК "Уника" с покритие 2000 евро;
 • Водач от фирмата организатор.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Дегустация и винен тур във винарна Малча: 7 eвро
 • Разходи от личен характер и входни такси в туристически обекти.

Необходими документи:
 • Лична карта или задграничен паспорт с шестмесечна валидност от датата на връщане
 • Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация-съгласие от родителите им, респ. от непътуващия родител, за пътуване в чужбина .
 • Туроператорът си запазва право на промени в последователността изпълнението на услугите по програмата
 • Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Условия за резервации:
Депозит: 30% от пакетната цена при записване
Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

"Романтик Холидейз" ООД, притежава удостоверение за туроператорска
дейност № 04428 / 28.01.2005 г., Застраховка “Отговорност на Туроператора”
№ 19 250 1315 0000676410 / 14.01.2020г. в ЗAД „Армеец”


Основни права на туриститеУеб Дизайн: ПроСтудио