Главна » Оферта на деня » Алберобело – Матера – Неапол – Помпей – Соренто – Амалфи – Позитано - остров Капри
Алберобело – Матера – Неапол – Помпей – Соренто – Амалфи – Позитано - остров Капри

Алберобело – Матера – Неапол – Помпей – Соренто – Амалфи – Позитано - остров Капри

Цена от: 555 лв.
Маршрут: Бургас - София - Алберобело – Матера – Неапол – Помпей – Соренто – Амалфи – Позитано - остров Капри - София - Бургас
Продължителност: 7 дни / 6 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
22.09.2018 г.
22.09.2018 – 28.09.2018

1 ден:
Отпътуване от Бургас в 06.00 ч., от София в 12.00 ч. по маршрут Бургас – Игуменица. /Възможност за директен трансфер срещу доплащане от Бургас, Стара Загора и Пловдив/. Нощувка на ферибота /настаняване на свободни места по палубата на ферибота, ресторантите или на места за сядане/.

2 ден: Алберобело – Матера
Пристигане сутринта в Бари. Отпътуване за Алберобело. Посещение на приказната столица на трулите Алберобело. Трулите са малки бели къщички с конусовидни покриви от варовик. Градени без всякаква спойка, те наподобяват по форма ескимоско иглу. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия”, както и градския музей „Територио”. Посещение на Матера – мътрвият град, известен като естествен декор на много филми с исторически сюжет. Матера е уникално селище, разположено в провинция Базиликата, включен е в списъка на ЮНЕСКО. Настаняване в хотел в Соренто/Неапол. Вечеря. Нощувка.

3 ден: Неапол и Помпей*
Закуска. Отпътуване за Помпей.
Срещу допълнително заплащане: посещение на Помпей с включен билет и местен екскурзовод на български език.
Пътешествие в миналото, между развалините на античния град в подножието на Везувий, разрушен от изригването на вулкана през 79 г.: Форума, Базиликата, храмовете на Аполон и Юпитер, театъра, търговския и аристократическия квартал - с местен екскурзовод на български език.
Отпътуване за Неапол. Панорамна обиколка на Неапол - столицата на област Кампания, основана от гръцки колонизатори - Пиаца Муничипио, Пиаца дел Плебисчито, Кралският театър “Сан Карло”, който в продължение на два века е бил център за любителите на изкуствата в Европа, Галерията “Умберто I”, Кастел Нуово, Кралския дворец. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден: Соренто – Амалфи – Позитано – Равело*
Закуска.
Екскурзия срещу допълнително заплащане: отпътуване за Амалфи, Позитано и Соренто.
Пешеходна обиколка на Соренто, едно от най-очарователните градчета в Италия: централният площад „Пиаца Тасо“, Катедралата, манастирът Сан Франциско, римските руини и двете пристанища – „Марина Гранде“ и „Марина Пикола“. Градът е популярен с производството на лимончело – типична алкохолна напитка. Продължаваме за Амалфи - живописен морски курортен град в област Кампания. Разглеждане на катедралата Св. Андрей от IX век, чиято фасада е декорирана с модерна мозайка на Доменико Морели. Пътя за Амалфи минава покрай Позитано, най-западния град от Амалфийското крайбрежие, построен почти вертикално върху скалите. Очарователните му разноцветни постройки са разположени стъпаловидно по стръмния бряг и са удивителна гледка, която е вдъхновявала много хора на изкуството. Ще посетим и Равело - с уникалната Вила Чимброне и прилежащата прекрасна градина. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден: Остров Капри*
Закуска.
Екскурзия срещу допълнително заплащане: Трансфер до пристанището в Неапол и отпътуване с ферибот за известния остров Капри.
Остров Капри е привличал в миналото римските императори и запазил очарованието и славата си до днес. От пристанището на острова се използва фуникуляра за изкачване до град Капри. Пешеходна разходка в град Капри, църквата Свети Стефан и градините на император Август. Връщане в хотела в късния следобяд. Вечеря. Нощувка.

6 ден: Двореца “Казерта“
Закуска.
По желание срещу допълнително заплащане посещение на двореца “Казерта“.
Карлос III решава да издигне двореца Казерта като символ на величието си, който да съперничи по красота и пищност на френския Версай. Дворцовият комплекс включва паркове с дължина три километра и площ 120 хектара. От предната фасада на двореца започват две успоредни алеи, между които са разположени серия от фонтани. Алеите свързват двете основни части на парка - Италианската градина и Английската градина. В Италианската градина се намира Големият рибарник, където се е отглеждала рибата, сервирана на кралската трапеза.
Или по желание срещу допълнително заплащане екскурзия до Везувий - запознанство с виновника за древната трагедия – Везувий – и сега действащ вулкан.
С автобуса ще се изкачим до 1000 м надморска височина, откъдето ще продължим до кратера пеша. От върха се открива неповторима гледка към неаполитанското крайбрежие, залива и прилежащите острови. Около обяд отпътуване за Бари. Нощувка на ферибота /на седалка тип „Deck” - настаняване на свободни места по палубата на ферибота, ресторантите или на места за сядане/.

7 ден
Пристигане в Игуменица и отпътуване за София и Бургас. Пристигане късно вечерта.


Цени за ранно записване до 15.07.2018:
 • Възрастен в двойна стая/тройна стая: 555 лв
 • Доплащане за единична стая: 140 лв

Цени за записване след 15.07.2018:
 • Възрастен в двойна стая/тройна стая: 595 лв
 • Доплащане за единична стая: 140 лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • транспорт с лицензиран автобус за международни пътувания
 • 4 нощувки със закуски и вечери в Соренто/Неапол
 • 2 нощувки на ферибота Игуменица – Бари – Игуменица - настаняване на свободни места по палубата на ферибота, ресторантите или на места за сядане
 • Обзорна екскурзия на Неапол и Помпей
 • Екскурзия до Алберобело и Матера
 • Екскурзоводско обслужване на български език
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 65 г.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Градски такси - заплащат се на рецепция лично от туристите
 • Посещение на Помпей с включен билет и местен екскурзовод на български език /при минимум 20 човека/: 60 лв за възрастни и 30 лв за лица до 12 г.
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Остров Капри – 140 лв за възрастни и 80 лв за лица до 12 г. трансфер до пристанището и обратно с включен билет за ферибота, билет за фуникуляра и екскурзовод на български език/ при минимум 20 човека
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Соренто -Амалфи – Позитано – Равело – 80 лв./ обиколката е с местен туристически автобус/ + екскурзоводско обслужване на български език
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Пешеходна обиколка на двореца „Казерта“ и градините с екскурзоводи слушалки/– 30 лв + входна такса за двореца и градините 13 €, автобусче за градините 2,50 €)
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Екскурзия до Везувий - 40 лв с включена входна такса за Везувий
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г. – 10 лв
 • Доплащане за самолетна седалка на ферибота със запазено място – седалка тип „самолетна“ - запазено седящо място на регулируема седалка в салон за двете нощувки: 30 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Нощувки в каюта на запитване


Забележка:
Горепосочените цени са валидни за отпътуване и връщане в София.

Доплащане за транспорт от и до следните градове:
 • Бургас: 50 лв
 • Стара Загора: 30 лв
 • Пловдив: 25 лв


Условия за резервации:
 • Депозит: 30% от пакетната цена при записване
 • Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

 • Застраховка „Отмяна от пътуване“:
”Романтик Холидейз” ООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 • Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

"Романтик Холидейз" ООД, притежава удостоверение за туроператорска
дейност № 04428 / 28.01.2005 год., Застраховка “Отговорност на Туроператора” № 17 250 1315 0000562927 / 14.01.2018 г. в ЗAД „Армеец”Подобни оферти

Уеб Дизайн: ПроСтудио