Главна » Ранни записвания » Кавказко гостоприемство: Азербайджан и Грузия
Кавказко гостоприемство: Азербайджан и Грузия

Кавказко гостоприемство: Азербайджан и Грузия

Цена от: 2193 лв.
Маршрут: Баку – Абшерон – Гобустан – Шеки – Сигнахи – Тбилиси – Ананури – Казбеги – Мцхета – Гори – Уплисцихе
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет
21.05.2019 – 28.05.2019 - потвърдена група

Баку – Абшерон – Гобустан – Шеки – Сигнахи – Тбилиси – Ананури – Казбеги – Мцхета – Гори – Уплисцихе

1 ден, 21.05.2019, вторник – полет от София до Баку
11:55 - 16:05 ч. директен полет София – Баку, Азербайджан. Трансфер до хотела и настаняване. Празнична вечеря за добре дошли в местен ресторант с традиционна кухня, музика и танци от Азербайджан. Нощувка.

2 ден, 22.05.2019, сряда – Баку, Гобустан, Атешгях
Закуска в хотела. Отпътуване за екскурзия до Национален парк Гобустан. Днес ще посетим една от популярните забележителности на Азербайджан, привличаща хиляди туристи ежегодно – Гобустан. Това е обиталище на първобитните хора, оставили след себе си голямо количество следи. Ще видим удивителния свят на скалните изображения, паметници на изкуството, изобразяващи бита и традициите на древните хора. Това е музей на повече от 6000 скални рисунки под открито небе, свят на загадки и тайни!
Сюжетите на скалните рисунки от преди 10 хиляди години са документални свидетелства за живота на хората по тези земи и за отдавна изчезнали древни животни, обитавали тази територия.
Следва посещение на калните вулкани. Целодневната туристическа програма продължава със Стария град на Баку: портите Шамахи, Кулата на девицата от 12-ти век, Джума джамия от 12-ти век, Кервансарай (14-15 век) и музейния комплекс "Дворецът Ширваншах" (15-ти век). Разходка по централните улици на Баку Торговая и Низами. Турът продължава с храма на поклонниците на огъня Атешгях от 17-ти век.
Връщане в Баку. Нощувка.

3 ден, 23.05.2019, четвъртък – Шамахи, Шеки, Киш
Закуска в хотела. Отпътуване за Шеки. По пътя спирка в Шамахи – един от най-важните градове по пътя на коприната. Посещение на историческата Петъчна джамия. Пристигане в Шеки и настаняване в хотела. Това е удивителен град, разположен в живописния планински район с тесни ждрела и зелени долини, реки, водопади, минерални извори сред гъстите гори. Градът е едно от най-старите селища в Кавказ – богатото историческо и културно наследство е неговата най-голяма гордост. В този малък „двуцветен град” (ярките червени керемидени покриви, потънали в зеленина) ще видим много Керван – сараи, Двореца на Шекинските ханове, джамията Джума от 18 век, минарето на Гилейлинската джамия от 18 век, средновековните бани. А знаменитата шекинска коприна и до ден днешен е един от най-търсените и скъпи текстилни материали! Турът продължава с посещение на Албанската църква в селището Киш. Това здание се отличава със строгата си спартанска красота – тесни прозорци, елегантен купол. Във вътрешния двор се намира древно гробище. Над него реставраторите са монтирали пластмасово прозрачно стъкло, което позволява да бъде видян скелетът на необичайно висок – над два метра, човек. Връщане в Шеки и нощувка.

4 ден, 24.05.2019, петък – Източна Грузия, Бодбе, Сигнахи
Закуска и напускане на хотела в Шеки. Пресичане на границата между Азербайджан и Грузия. Туристическа програма в източна Грузия: посещение на манастира "Света Нино" в Бодбе - грузински православен манастирски комплекс, и гробницата на Света Нино, Тук според историческите източници почива Света Равноапостолна Нино – просветителката на Грузия, разпространила християнството по тези земи през 4 век от н.е.. Разходка по вълшебните улички на реставрираната централна част на Сигнахи – града на любовта. Посещение на семейна изба в Нумиси. Пристигане в Тбилиси, настаняване в хотела и нощувка.

5 ден, 25.05.2019, събота - Тбилиси
Закуска в хотела. Туристическа обиколка на Тбилиси. Посещение на символа на града – катедралния храм Тсминда Самеба (Св. троица). Обиколката продължава с посещение на стария град на Тбилиси – историческото сърце на града, църквата Метехи и световноизвестните серни минерални бани. Турът включва и посещение на градската джамия, красивата крепост Нарикала, и Моста на мира. Посещение на местния битов пазар на Тбилиси с известните местни сувенири. Обиколката продължава с грузинския национален музей, след което изкачване с фуникуляр до парк Мтатсминда. Нощувка.

6 ден, 26.05.2019, неделя – Кавказ, Ананури
Закуска в хотела. Целодневна екскурзия по Грузинската военна магистрала до величествените Кавказки планини, започваща с посещение на приказно красивата крепост и дворцов комплекс Ананури. Наблюдение на връх Казбек – величествен стратовулкан, от панорамна площадка. Туристическата обиколка продължава с църквата "Гергети Троица". По обратния път пътуване през живописното дефиле Даряли. Връщане в Тбилиси и нощувка.

7 ден, 27.05.2019, понеделник – Гори, Мцхета, Уплисцихе, Кутаиси
Закуска в хотела. Екскурзия до Гори и Мцхета. Посещение на музея на Йосиф Сталин. Обиколката продължава с Уплисцихе, древен скален град в източната част на Грузия. Мцхета (ЮНЕСКО) е древната столица на Грузия, основана през 4 век пр. н. е. Ще посетим манастира Джвари (6 в.), Катедралата Светицховели ( 11 б.), свещено място за всеки православен, защото в нея се пази хитона на Исус Христос – дрехата, носена от него при разпятието., и манастира Джвари - един от шедьоврите на грузинската архитектура. Отпътуване за Кутаиси. Нощувка в Кутаиси.

8 ден, 28.05.2019, вторник – полет Кутаиси - Солун
Освобождаване на хотела и трансфер до летището.
Полет Кутаиси – Солун в 6.10 ч. Пристигане в Солун в 8.00 ч. Трансфер с комфортен автобус Солун – София.


Цени при ранни записвания до 29.03.2019:
Вид настаняване
Хотели 3***
Хотели 5*****
Възрастен в двойна и тройна стая 2 193 лв 2 780 лв
Доплащане за единична стая 525 лв 936 лв
Дете до 12 г., настанено с двама възрастни в стая 2 090 лв 2 680 лв


Цени при ранни записвания след 29.03.2019:
Вид настаняване
Хотели 3***
Хотели 5*****
Възрастен в двойна и тройна стая 2 389 лв 2 976 лв
Доплащане за единична стая 525 лв 936 лв
Дете до 12 г., настанено с двама възрастни в стая 2 228 лв 2 876 лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет София-Баку с авиокомпания Buta Airways с включен ръчен багаж 10 кг. и чекиран багаж 20 кг.;
 • Самолетен билет Кутаиси-Солун с авиокомпания Wizzair с включен ръчен багаж 10 кг., чекиран багаж 20 кг. и приоритетно качване на борда на самолета;
 • Летищни такси;
 • Трансфер с комфортен автобус летище Солун-София;
 • Транспорт по горепосочената програма и всички екскурзии
 • 2 нощувки + закуски в Баку
 • 1 нощувка + закуска в Шеки
 • 3 нощувки + закуски в Тбилиси в двойна стая;
 • 1 нощувка + закуска в Кутаиси в двойна стая;
 • Всички трансфери и екскурзии, описани в програмата;
 • Входни билети за посещаваните по време на обиколките туристически забележителности:
 • Вечеря за посрещане в Баку в традиционен местен ресторант;
 • Виза за Азербайджан;
 • Водач на групата от България.
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 Евро.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Бакшиши за шофьорите и екскурзоводите
 • Обяди и вечери: в порядъка на 20 долара
 • Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

Хотели по програмата:
 • Баку: Jireh Hotel 3* / Hyatt Regency Baku 5* или подобни
 • Шеки: Issam Hotel & Spa 3* / Marxal Resort & Spa 5* или подобни
 • Тбилиси: Sani Hotel 3* / Ambassadori Hotel 5* или подобни
 • Кутаиси: Best Western Kutaisi 4*

Полезна информация:
 • 1 лв = 1.00 азербайджански манат
 • 1 лв = 0.70 грузински лари
 • Часови пояс: два часа разлика.
 • България 12:00 часа – Азербайджан 14:00 часа
 • България 12:00 часа – Грузия 14:00 часа

NB:
Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника. Напомняме на всички туристи, че такива инциденти непрестанно се случват!

Необходими документи за пътуване:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България
 • За Азербайджан е нужна виза, Туристическата агенция кандидатства за получаването на визата /попълване на визова анкета и т.н./, получава се в рамките на 5 работни дни.

Условия за резервации:
 • Депозит: 50% от пакетната цена при записване
 • Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

Забележка:
 • Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети за полетите от 199 Евро. При промяна на тези цени, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на резервация.
 • Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на USD към EUR, USD 1 = 0.87 EUR. При промяна на курса с повече от 3%, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.


"Романтик Холидейз" ООД, притежава удостоверение за туроператорска
дейност № 04428 / 28.01.2005 г., Застраховка “Отговорност на Туроператора”
№ 19 250 1315 0000676410 / 14.01.2020г. в ЗAД „Армеец”


Основни права на туриститеУеб Дизайн: ПроСтудио