Главна » 8 мита за Скандинавия

8 мита за Скандинавия

Посетете новия ни сайт WWW.ROMANTICHOLIDAYS.EU


8 МИТА ЗА СКАНДИНАВИЯ
Може би сте на мнение, че всички скандинавци са русокоси и слушат АББА . Но всъщност грешите. Ето някои от погрешните схващания и митове, които се асоциират със скандинавците и Скандинавия.

Мит 1: Времето е дъждовно и студено
Основната причина, поради която туристите избягват Скандинавия като предпочитана дестинация за отдих, е митът, че времето е дъждовно и студено. Всъщност климатът в Скандинавия е умерено континентален, характеризиращ се с достатъчно топли лета и меки зими. Районите, разположени на север от Северния полярен кръг ( например Лапландия), са с по-студени зими, но там се предлагат чудесни развлекателни дейности.

Мит 2: Всички скандинавци са русокоси
В Скандинавия можете да срещнете множество хора с различен от русия цвят на косата, както и с различен тен на кожата. В сравнение с останалата част на света, тук процентът на хора с руса и червена коса, и сини очи е по-висок.

Мит 3: Скандинавците хапват шведски кюфтенца и кюфтета от лосово месо
И двата специалитета можете да ги срещнете в менюто си за вечеря, но тези ястия не са широко разпространени в Скандинавия. Всъщност, шведите не са имали дума за ''техните'' кюфтенца до 1755 година. Счита се че, произходът на кюфтетата води началото си от Южна Европа. Най-популярната храна, която се консумира от скандинавското население, са всичките разновидности на пастата, а в ресторантите се сервира и разнообразие от пици.

Мит 4: Навсякъде можете да чуете песните на АББА
Не всички скандинавци слушат АББА. Туристите, които са избрали за своя предпочитана дестинация Скандинавия, ще се убедят в истинността на това твърдение, след като посетят единствената забележителност, посветена на музикалната група – Музеят на АББА, който се намира в Стокхолм.

Мит 5: Исландия е покрита с лед, а Гренландия – със зеленина
"Страната на огъня и леда" - Исландия има територия, която е покрита с лед и сняг. Но ще останете разочаровани, ако очаквате снежна приказка в столицата й - Рейкявик (с изключение на месеците декември и януари). Тези от Вас, които са посещавали тези дестинации, несъмнено са установили, че всъщност Исландия е покрита с много повече зеленина, отколкото човек би си помислил, а по ирония на природата – Гренландия е отрупана със снежни преспи и ледени блокове.

Мит 6: Скандинавците са депресирани
За да изясним това погрешно схващане, трябва първоначално да потърсим причината, в която се корени неговото пораждане - полярните нощи. В периода, в който се наблюдава този феномен, части от територията на Скандинавия са ''лишени'' от слънчева светлина в продължение на няколко седмици или месеци. Явлението афектира само малка част от Скандинавия – районите, които са съсредоточено около Северния полярен кръг. По този случай са провеждани много изследвания и проучвания, никои от които не са дали доказателства, че тези ''тъмни нощи'' увеличават депресията при скандинавците, позната още като ''сезонно афективно разстройство''.

Мит 7: LEGO -то е скандинавска играчка
Както всички страни по света, така и Скандинавия е завладяна от електронната епоха. LEGO-то се е превърнало в туристически сувенир за семействата, които посещават Скандинавия. Да, наистина - LEGO-то е изработено в Дания. Понастоящем в Билун, Дания се намира тематичният парк '' Legoland''.

Мит 8: В Норвегия можете само да карате ски
Само хората, които никога не са посещавали Норвегия, са склонни да приемат за истина това твърдение относно скандинавската страна. Норвегия не е само дестинация, която предлага на посетителите си зимни развлечения и дейности, тя може да ''даде'' повече от това. Туристите могат да се насладят на природните явления, на безброй дейности и събития, могат да се възхитят на спиращи дъха гледки в провинциите, или на европейска атмосфера, в която са потопени градовете. На всичко това може да сте свидетели и то в слънчево и приятно време.

Вижте нашите екскурзии за Скандинавия през 2019г


Уеб Дизайн: ПроСтудио